fbpx
Χρειάζομαι app για την επιχείρηση μου;

Χρειάζομαι app για την επιχείρηση μου;

Αν είσαι ιδιοκτήτης μιας μικρομεσαίας επιχείρησης και αναρωτιέσαι εάν χρειάζεσαι μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά, τότε ίσως διαβάζεις το πιο κατάλληλο άρθρο.

Σε μια δύσκολη και ανταγωνιστική αγορά, πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ψάχνουν διάφορους τρόπους και εναλλακτικές μεθόδους να εκσυγχρονίσουν την επιχείρηση τους και την εμπειρία που έχουν οι πελάτες/ισσες τους.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι οι λύσεις που προσφέρονται δεν είναι κατάλληλες για όλες τις επιχειρήσεις και μια καινούρια λύση δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμη σε κάθε επιχείρηση. 

Πώς καταλαβαίνεις εάν μια εφαρμογή είναι η λύση για τη δική σου επιχείρηση;

Ένα εύκολο «τρικ» για να δεις αν μπορεί να λειτουργήσει με επιτυχία μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά για την επιχείρηση σου είναι να αναρωτηθείς εάν η πιο κάτω πρόταση εφαρμόζεται στην περίπτωση της:

«Έχεις επαναλαμβανόμενους πελάτες και μπορείς να περιγράψεις με μια πρόταση τη βασική λειτουργία της εφαρμογής.»

Μερικά παραδείγματα θα ήταν τα εξής:

  •  Εφαρμογή για μια καφετέρια όπου ο πελάτης μπορεί να βλέπει τους πόντους επιβράβευσης του και πότε κερδίζει ένα δωρεάν ρόφημα. 
 
  •   Εφαρμογή για ένα γυμναστήριο με την οποία ένας πελάτης μπορεί να πληρώσει τη συνδρομή του και να προγραμματίσει την επόμενή του επίσκεψη.
 

Γενικότερα, είναι καλό να έχεις υπόψη σου ότι για να έχει κάποιο άτομο μία εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο, πρέπει να χρειάζεται αυτήν την εφαρμογή αρκετές φορές μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ.σε έναν μήνα), δηλαδή να είναι επαναλαμβανόμενος/η πελάτης/ισσα.

Για παράδειγμα, σε ένα γυμναστήριο ο μέσος χρήστης θα κάνει μέσο όρο οκτώ επισκέψεις σε έναν μήνα. Άρα, θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή αρκετές φορές για να διαχειριστεί τις επισκέψεις του.

Ομοίως, κάποιος/α που παραγγέλνει καφέ στη δουλειά του/της κάθε μέρα από την καφετέρια που βρίσκεται δίπλα από τον χώρο εργασίας του/της, θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή της συγκεκριμένης καφετέριας αρκετές φορές μέσα σε έναν μήνα.

Δεν θα μπορούσαμε, όμως, να δώσουμε παρόμοια παραδείγματα για μια εφαρμογή που απευθύνεται σε ένα ανθοπωλείο ή ένα βιβλιοπωλείο. Εκτός βέβαια και αν υπάρχει κάποιο άλλο πλεονέκτημα για το χρήστη που δεν έχουμε σκεφτεί εμείς!

Αφού «ελέγξεις» το πιο πάνω όσον αφορά στην επιχείρησή σου, είναι καλό να σκεφτείς εάν η λύση για δημιουργία εφαρμογής η οποία προτείνεις είναι υλοποιήσιμη.

Αν δεν μπορείς να περιγράψεις τη λύση με απλά λόγια, η υλοποίησή της θα είναι εξίσου πολύπλοκη και κατ’ επέκταση θα είναι δύσκολο για τον/την πελάτη/ισσα σου να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή.

Ένα άτομο δε θα αφιερώσει πολύ χρόνο για να μάθει πως να χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα εάν η υφιστάμενη πρακτική (λύση) που χρησιμοποιεί, π.χ. να πάρει τηλέφωνο για να παραγγείλει έναν καφέ, είναι πιο εύκολη από τη χρήση της εφαρμογής.

Με βάση τα πιο πάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι για κάποιες επιχειρήσεις παραμένει ιδανικό να έχουν ιστοσελίδα και όχι εφαρμογή.

Αν δεν σε έχουν βοηθήσει τα πιο πάνω να πάρεις την κατάλληλη απόφαση για την επιχείρησή σου, τότε ίσως χρειάζεται να πιούμε έναν καφέ και να συζητήσουμε μαζί τις λύσεις ώστε να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Red Logo - Sweetpeen Studio